Chyť a jdi: co to je a proč to začlenit do svého podnikání?

Grab and go: Qué es y por qué incorporarlo a tu negocio

Nabídka “ Grab and gov restauračním průmyslu neustále roste. Stále více lidí se stravuje venku, ale často nemají čas si sednout a vychutnat si menu ve vaší restauraci. Právě zde si tento trend našel své hlavní publikum.

Nabídka hotových výrobků, které si můžete vybrat z vitríny, zaplatit a odnést, ” uchop a jdi ” je stále oblíbenější v barech, kavárnách, hotelech a restauracích.

Tento trend se na trhu rozvíjí již několik let a nyní, když se zdá, že se ustálil, je vhodný čas rozšířit nabídku svého podnikání o tyto produkty.

Zjistěte, co je to uchopit a jít uchop a jdiv čem spočívá jejich přitažlivost, výhody, kde je prodávat, v jakých nádobách je nejlépe skladovat a další informace o tomto geniálním trendu.

co je to grab & go?

Grab and go je služba, která prodává balené pokrmy připravené k jídlu. Mezi ně patří mimo jiné saláty, sendviče, obložené chlebíčky nebo wrapy.

Pokrmy jsou uloženy v chladicích regálech, kde si zákazník vezme vybraný výrobek, zaplatí a odejde.

Tento styl podnikání začal konkurovat rychlému občerstvení jako zdravější alternativa, protože jde především o čerstvé a čerstvě vyrobené produkty.

proč je tak oblíbený systém “chyť a jdi”?

Koncept ” grab & go ” je ideální pro zákazníky, kteří nemají čas vařit , protože jídlo je připraveno ke konzumaci.

Navíc se nemusí obávat o nutriční vlastnosti pokrmů. Jsou vyvážené a kombinují několik druhů potravin.

Překvapivé jsou i jejich náklady, protože plnohodnotné jídlo můžete prodat už za 3 eura.

Na druhou stranu, ” grab and go” nepostrádá kvalitní obal, který zaručuje uchování potravin, jejich prezentaci a snadnou přepravu.

Tyto nádoby slouží jako stolní nádobí , takže si je můžete vzít přímo na místo, kde se chystáte jíst, a jíst je bez dalších starostí. Obecně platí, že ” grab and go” se obvykle týká jídla potraviny pro prsty. Nabízí se však také mnoho salátů, takže kromě nádob nezapomeňte nabídnout i jednorázové příbory.

Ideální místa pro rozšíření nabídky pomocí funkce grab & go

Každá restaurace a stravovací zařízení může rozšířit své služby o nabídku hotových jídel, která si zákazník vybere přímo z vitríny a rychle zaplatí u pokladny.

Existují však zařízení, kde tento trend funguje obzvlášť dobře. Pokud máte takový podnik, měli byste začít uvažovat o přidání vlastní vitríny a zjistit, jak je to výhodné:

  • Bary a obchody na čerpacích stanicích
  • Čerpací stanice
  • Kavárny
  • Cukrárny
  • Kiosky umístěné v blízkosti kancelářských prostor
  • Bary a restaurace
  • Obchody s potravinami

Výhody, které tento trend nabízí vaší restauraci

Grab & go je trend, který již několik let neustále roste, zejména díky mnoha výhodám, které nabízí:

Okamžitá služba

Vzhledem k tomu, že jsou výrobky zabaleny a umístěny v chladicí vitríně, uspokojí tato služba potřeby vašich zákazníků okamžitě.

Zákazníci si vezmou výrobek, přinesou ho k pokladně a zaplatí. Nemusí čekat, až jídlo vyjde z kuchyně.

Proto je ideálním řešením pro zákazníky, kteří spěchají a mají málo trpělivosti.

Snadná příprava

Recepty prodávané jako ” grab & go ” nejsou složité na přípravu a obsahují každodenní suroviny, které můžete připravit ve velkém množství a urychlit tak proces. Jedná se o svačiny, sendviče nebo wrapy, které lze rychle připravit podle potřeby.

Navíc nepotřebujete žádné další kuchyňské náčiní ani stroje, které již v kuchyni máte.

Žádný nadměrný nepořádek v pracovním prostoru

Vzhledem k tomu, že potraviny připravujete a následně balíte, udržujete pracovní prostor vždy čistý pro další krok.

Marketing s obaly

Obaly typu ” vezmi a jdi ” můžete použít pro marketingovou kampaň s image vaší restaurace.

Ujistěte se, že jsou na obalu barvy, název a logo vaší značky. Takto každý, kdo uvidí nákup zákazníka, rozpozná prvky vaší firmy.

Produkty, které můžete prodávat jako ” vezmi a jdi

Ideální produkty pro ” grab & go” jsou ty, které umožňují konzumaci v krátkém čase a které zákazníkům nezpůsobují nepořádek, například sendviče nebo svačiny.

Musí mít také dobrou prezentaci a být v souladu s trendy, aby upoutaly pozornost lidí.

Kromě toho je samozřejmé, že suroviny musí být co nejkvalitnější a nejčerstvější.

Příkladem jsou zeleninové sendviče, sendviče se směsí, sendviče s kuřecím masem nebo tuňákem, sendviče s lososem a avokádem… Vybírejte si čerstvé a zdravé produkty, které není třeba uchovávat v chladu.

Kde ve svých prostorách nainstalovat prostor Grab & Go?

Výrobky ” Grab and go by měly být vždy umístěny v chladicí vitríně, aby se uchovaly.

Tato vitrína by měla být umístěna na místě, které je viditelné pro každého, kdo vstoupí do vaší provozovny, v přiměřené výšce, aby k nim měl každý snadný přístup.

Uspořádejte je úhledně do tří řad a ujistěte se, že mají stejný produkt. Tím dosáhnete symetrického vzhledu.

Nezapomeňte vyvěsit cedulky s informacemi o složení jednotlivých potravin, abyste nemuseli neustále odpovídat na otázku“co to obsahuje“.

Co je to grab & go?

Grab and go je služba, která prodává balené pokrmy připravené k jídlu. Mezi ně patří mimo jiné saláty, sendviče, obložené chlebíčky a wrapy.

Pokrmy jsou uloženy v chladicích regálech, kde si zákazník vezme vybraný produkt, zaplatí a odejde.

Výhody služby grab & go pro vaši restauraci

– Okamžitá služba
– Snadná příprava
– Menší kontaminace
– Marketing prostřednictvím obalů

Jaké produkty můžete prodávat jako grab & go?

Příkladem mohou být zeleninové sendviče, sendviče se směsí, sendviče s kuřecím masem nebo tuňákem, wrapy s lososem a avokádem… Vybírejte čerstvé a zdravé produkty, které není třeba uchovávat v chladu.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

Scroll to Top