Poslat komu
V současnosti: Česká Republika

Bambusový parník

Bambusový pařák je nejlepším řešením pro vaření a zajištění toho, aby si pokrmy zachovaly strukturu, chuť, živiny a minerály všech potravin.

Jakmile si ho jednou koupíte, nebudete chtít používat žádné jiné nádobí kvůli pocitu, který vám poskytne. A co je nejlepší, díky přírodním materiálům, z nichž je bambusový napařovač vyroben, pomáháte také životnímu prostředí.

  • 100% ekologické
  • Vaření v páře
  • Originální prezentace na stole

Vybrané produkty v Bambusový parník


Aktivní filtry

Udržitelné bambusové napařovače

Chcete své kulinářské prezentace ozvláštnit? Hledáte ekologickou a snadno použitelnou alternativu? Pak jsou vaším řešením bambusové napařovače!

Je pravděpodobné, že jste o bambusových napařovačích již slyšeli. Ale stejně jako mnoho lidí si možná nejste jisti, k čemu vlastně slouží. Jak se napařovač knedlíků používá? Nebo ano, opravdu ho potřebujete mít ve své kuchyni?

Proč potřebujete bambusový pařák?

Upřímně řečeno, opravdu při tolika kuchyňských pomůckách a spotřebičích potřebujete ještě jednu, která by zabírala místo? Není to o jeden víc.

Bambusový pařák je relativně levný doplněk vaší kuchyňské skříňky a je skutečně nezbytným vybavením pro lidi, kteří chtějí snadnou a pohodlnou možnost přípravy domácích jídel způsobem, který zachovává chuť, strukturu, minerály a živiny jejich potravin.

Pravdou je, že jakmile jednou vyzkoušíte skutečný bambusový pařák, budete se divit, jak jste bez něj mohli vařit.

Jaký je rozdíl mezi kovovým, plastovým a bambusovým pařákem?

Mnoho sad nádobí z nerezové oceli se obvykle dodává s kovovým napařovačem v ceně (podobný cedníku, ale s plochým dnem).

K použití se pánev naplní vodou a napařovač se do ní těsně nasadí.

Jakmile se voda začne vařit, vloží se jídlo do kovového pařáku a nasadí se na něj poklička, aby se pára uzavřela a jídlo (obvykle zelenina) se v něm uvařilo.

Výběr pařáku pro vaření zeleniny nebude tolik záviset na materiálech, nicméně tradičním způsobem vaření v páře je použití čínského pařáku.

Koncept vaření v bambusovém pařáku je do jisté míry podobný. Široký hrnec nebo pánev wok částečně naplňte vodou a na středním ohni, bez pařáku nahoře nebo jakéhokoli krytu, nechte vodu na mírném ohni přiblížit k bodu varu (nenechte ji vyvařit).Vroucí voda bude vařit (lehce vařit) potraviny v bambusovém pařáku. Doba vaření v páře závisí na konkrétních potravinách.

Je důležité sledovat hladinu vody v hrnci/vařiči (ať už používáte bambusový nebo kovový pařák), aby nedošlo k jeho vyschnutí (v případě potřeby přidejte více vody).

Hodně se diskutuje o rozdílech (pokud vůbec nějaké jsou) mezi pařákem z nerezové oceli (používaným s poklicí a pánví) a bambusovým pařákem (často používaným s pánví wok nebo jiným širokým typem pánve).

I když kovový kus dokáže ohřát vodu a zachytit páru rychleji a možná i účinněji, konečným cílem vaření v páře není rychlost;převaření se v kovové pánvi stane tak snadno, že se rozpálí celá a zmaří většinu účelu použití napařovací nádoby ke zdravějšímu vaření.

Měli jste někdy pocit, že vaše jídlo má pachuť z kovových hrnců, ve kterých vaříte? No, to se vám možná skutečně nezdá!Podle několika publikací se při vaření některých kyselých ingrediencí v kovových pánvích, jako jsou hliníkové nebo neošetřené litinové, může do jídla vyluhovat malé množství molekul kovu.Tato malá množství nejsou toxická, ale dodají jídlu nežádoucí a dlouhotrvající pachuť.

Na trhu existují také elektrické napařovače, ale bambusový napařovač je lepší volbou pro ty, kteří raději volí přírodní a ekologické materiály.

group_work