Parní Hrnce Bambusové s Víčko Ø8x6cm (10 Ks)
10237-10
10 Ks
33, 85€
3,385€/Parní
Skladem
Bambusový pařák je nejlepším řešením pro vaření a zajištění toho, aby si pokrmy zachovaly strukturu, chuť, živiny a minerály všech potravin.
Jakmile si ho jednou koupíte, nebudete chtít používat žádné jiné nádobí kvůli pocitu, který vám poskytne. A co je nejlepší, díky přírodním materiálům, z nichž je bambusový napařovač vyroben, pomáháte také životnímu prostředí.
Parní Hrnce Bambusové s Víčko Ø8x6cm (10 Ks)
10237-10
10 Ks
33, 85€
3,385€/Parní
Skladem
Parní Hrnce Bambusové s Víčko Ø8x6cm (200 Ks)
10237-10-20
200 Ks
541, 60€
2,708€/Parní
Vyprodáno
Papírové Nepromastitelný Bílý na Parní Hrnce Ø8 cm (250 Ks)
11975-250
250 Ks
4, 53€
0,018€/Papírové
Skladem
Papírové Nepromastitelný Bílý na Parní Hrnce Ø8 cm (2000 Ks)
11975-250-8
2.000 Ks
28, 98€
0,014€/Papírové
Vyprodáno
Parní Hrnce Bambusové s Víčko Ø15x8cm (1 Ks)
10210-1
1 Ks
9, 03€
9,027€/Parní
Skladem
Parní Hrnce Bambusové s Víčko Ø15x8cm (100 Ks)
10210-1-100
100 Ks
721, 89€
7,219€/Parní
Vyprodáno
Papírové Nepromastitelný Bílý na Parní Hrnce Ø15 cm (250 Ks)
11976-250
250 Ks
6, 76€
0,027€/Papírové
Skladem
Papírové Nepromastitelný Bílý na Parní Hrnce Ø15 cm (2000 Ks)
11976-250-8
2.000 Ks
43, 27€
0,022€/Papírové
Skladem
Parní Hrnce Bambusové Maxi Ø20x6cm (4 Ks)
10263-4
4 Ks
37, 44€
9,359€/Parní
Skladem
Parní Hrnce Bambusové Maxi Ø20x6cm (32 Ks)
10263-4-8
32 Ks
239, 58€
7,487€/Parní
Skladem
Víčko Parní Hrnce Maxi Bambusové Ø20cm (4 Ks)
10265-4
4 Ks
32, 50€
8,125€/Ví
Skladem
Víčko Parní Hrnce Maxi Bambusové Ø20cm (32 Ks)
10265-4-8
32 Ks
207, 99€
6,500€/Ví
Vyprodáno
Parní Hrnce Bambusové Maxi Ø30x6cm (4 Ks)
10264-4
4 Ks
62, 39€
15,597€/Parní
Skladem
Víčko Parní Hrnce Maxi Bambusové Ø30cm (4 Ks)
10266-4
4 Ks
50, 18€
12,546€/Ví
Skladem
Chcete své kulinářské prezentace ozvláštnit? Hledáte ekologickou a snadno použitelnou alternativu? Pak jsou vaším řešením bambusové napařovače!
Je pravděpodobné, že jste o bambusových napařovačích již slyšeli. Ale stejně jako mnoho lidí si možná nejste jisti, k čemu vlastně slouží. Jak se napařovač knedlíků používá? Nebo ano, opravdu ho potřebujete mít ve své kuchyni?
Upřímně řečeno, opravdu při tolika kuchyňských pomůckách a spotřebičích potřebujete ještě jednu, která by zabírala místo? Není to o jeden víc.
Bambusový pařák je relativně levný doplněk vaší kuchyňské skříňky a je skutečně nezbytným vybavením pro lidi, kteří chtějí snadnou a pohodlnou možnost přípravy domácích jídel způsobem, který zachovává chuť, strukturu, minerály a živiny jejich potravin.
Pravdou je, že jakmile jednou vyzkoušíte skutečný bambusový pařák, budete se divit, jak jste bez něj mohli vařit.
Mnoho sad nádobí z nerezové oceli se obvykle dodává s kovovým napařovačem v ceně (podobný cedníku, ale s plochým dnem).
K použití se pánev naplní vodou a napařovač se do ní těsně nasadí.
Jakmile se voda začne vařit, vloží se jídlo do kovového pařáku a nasadí se na něj poklička, aby se pára uzavřela a jídlo (obvykle zelenina) se v něm uvařilo.
Výběr pařáku pro vaření zeleniny nebude tolik záviset na materiálech, nicméně tradičním způsobem vaření v páře je použití čínského pařáku.
Koncept vaření v bambusovém pařáku je do jisté míry podobný. Široký hrnec nebo pánev wok částečně naplňte vodou a na středním ohni, bez pařáku nahoře nebo jakéhokoli krytu, nechte vodu na mírném ohni přiblížit k bodu varu (nenechte ji vyvařit).Vroucí voda bude vařit (lehce vařit) potraviny v bambusovém pařáku. Doba vaření v páře závisí na konkrétních potravinách.
Je důležité sledovat hladinu vody v hrnci/vařiči (ať už používáte bambusový nebo kovový pařák), aby nedošlo k jeho vyschnutí (v případě potřeby přidejte více vody).
Hodně se diskutuje o rozdílech (pokud vůbec nějaké jsou) mezi pařákem z nerezové oceli (používaným s poklicí a pánví) a bambusovým pařákem (často používaným s pánví wok nebo jiným širokým typem pánve).
I když kovový kus dokáže ohřát vodu a zachytit páru rychleji a možná i účinněji, konečným cílem vaření v páře není rychlost;převaření se v kovové pánvi stane tak snadno, že se rozpálí celá a zmaří většinu účelu použití napařovací nádoby ke zdravějšímu vaření.
Měli jste někdy pocit, že vaše jídlo má pachuť z kovových hrnců, ve kterých vaříte? No, to se vám možná skutečně nezdá!Podle několika publikací se při vaření některých kyselých ingrediencí v kovových pánvích, jako jsou hliníkové nebo neošetřené litinové, může do jídla vyluhovat malé množství molekul kovu.Tato malá množství nejsou toxická, ale dodají jídlu nežádoucí a dlouhotrvající pachuť.
Na trhu existují také elektrické napařovače, ale bambusový napařovač je lepší volbou pro ty, kteří raději volí přírodní a ekologické materiály.